Kalpitiya

PASSIE
Stichting Kalpitiya

Nog voordat Anne en Joke Ket stichting Kalpitiya hebben opgericht, hebben zij zich ontfermd over een vaderloos gezin en gezorgd dat er een bankrekening kwam voor de verstandelijk beperkte moeder en haar kinderen. Van de rente kunnen moeder en kinderen elke dag eten en kunnen de kinderen naar school. Het geld is vastgezet totdat de jongste 18 jaar wordt zodat een ieder een appeltje voor de dorst heeft. Anne en Joke raakten erg begaan met de slechte levensomstandigheden van gezinnen in Kalpitiya en omstreken. Zo zijn ze begonnen met het inzamelen van kleine bedragen.

Om het ook voor grote sponsors aantrekkelijk te maken en om de op gang gekomen geldstroom buiten de eigen inkomsten te houden hebben zij stichting Kalpitiya opgericht.

De Stichting Kalpitiya richt zich vooral op de projecten ter verbetering van het onderwijs en de zorg en welzijn voor de kinderen in Kalpitiya en omgeving. Voor andere projecten werkt de Stichting faciliterend en fungeert als financieel doorgeefluik voor de projecten.

De verkoop van de kunstkaarten en deel van de verkoop van de schilderijen wordt geschonken aan de stichting.

www.kalpitiya.nl