Joke Ket

Joke Ket
Beeldend kunstenaar

Op deze site staan mijn grootste passies. Het een kan niet zonder het ander vandaar, dat er een nieuw woord is ontstaan: Schildereizen.

SCHILDEREN
Vanaf mijn jonge jaren heb ik veel getekend en geknutseld. Ik heb van alles gedaan. Spinnen, weven, ontwerpen van wandkleden voor Lanarte en ontwerpen en maken van kinderkleding.

De eerste schilderlessen kreeg ik bij Doet Boersma. Op advies van Doet ben ik na enige tijd overgegaan tot het volgen van masterclasses. Deze werden gegeven door verschillende kunstenaars. Daarna heb ik 3 zomers een “zomeracademie” gevolgd die opgezet werd door de Kunstenaarsbond. Hier kreeg ik opdrachten, advies en les van verschillende kunstenaars.

In het Gemeentehuis Menaldum werd mijn 1e expositie geopend door Doet. Een vraag naar een kinderfeest en workshop volgde. Mijn bedrijf is ontstaan: Atelier Joke Ket.

REIZEN
De eerste verre reis naar Azië ging naar Vietnam. Wat een wereld, wat een bijzonder land met zeer vriendelijke en behulpzame mensen.
Het reizen heeft dezelfde invloed als het schilderen. Als je eenmaal hebt geproefd, ben je meteen verslaafd! Inmiddels heb ik vele reizen gemaakt in Azië maar ook naar Afrika en Mexico.

De geschilderde reisimpressies kun je op deze website vinden evenals enige reisverslagen.

Schilderen is echter niet alleen afhankelijk van reizen. Ook Nederland en Friesland in het bijzonder is voor mij een bron van inspiratie. De weidsheid van het landschap en het licht bij de Waddenzee doet mij elke keer weer mijn penseel pakken.

Het samenvoegen van SCHILDEREN en REIZEN is geworden Schildereizen.

Ga dus op avontuur bij de reisverhalen naar verre oorden en geniet van de rust van het thuiskomen in Friesland.

Veel plezier!
Joke Ket